Ανακοινώσεις Μητσοτάκη για ακρίβεια: Πλαφόν στο περιθώριο μικτού κέρδους για το βρεφικό γάλα

 


Σύσκεψη για την καταπολέμηση της ακρίβειας πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πλαφόν στο περιθώριο μεικτού κέρδους στο βρεφικό γάλα.

Σε δήλωση κατά την διάρκεια σύσκεψης ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για διαρκή μάχη για εντονότερο ανταγωνισμο και θα συνεχιστεί μέχρι να καταλάβουν οι πολυεθνικές ότι η Ελλάδα δεν είναι μπανανία.

Οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης που ανακοινώνονται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη κινούνται προς την κατεύθυνση της μεγαλύτερης διαφάνειας και της τόνωσης του ανταγωνισμού ενώ αναμένονται να τεθούν άμεσα σε ισχύ για να ανακουφιστεί η τσέπη των καταναλωτών από τα φαινόμενα ακρίβειας που παρατηρούνται σε βασικά προϊόντα, όπως το βρεφικό γάλα.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε παρεμβάσεις για τις καθαρές τιμές τιμοκαταλόγου βασικών αγαθών, περιορίζοντας τις εκπτώσεις των προμηθευτών κατά 30% και μεταφέροντας το όφελος στον καταναλωτή.

Το μέτρο αυτό θα αφορά καθαριστικά σπιτιού, οδοντόκρεμες, αφρόλουτρα, βρεφικές πάνες, οπωροκηπευτικά.

Για το βρεφικό γάλα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πλαφόν στο περιθώριο μεικτού κέρδους ώστε οι τιμές να προσαρμοστούν σε λογικά για την Ευρώπη επίπεδα, όπως τόνισε.

Μετά τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα ακολουθήσει η αναλυτική επεξήγηση των παρεμβάσεων από τον υπουργό Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, στις 12:00 το μεσημέρι.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη