Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα 20 παραλιακών καταστημάτων της Ιεράπετρας – Πιο κοντά οι κατεδαφίσεις

 


Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους 20 από τους περίπου 29 καταστηματάρχες οι οποίοι είχαν προσφύγει δικαστικά με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων προκειμένου να μην προχωρήσουν οι εκτελέσεις πρωτοκόλλων κατεδάφισης στις αυθαίρετες κατασκευές του παραλιακού μετώπου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

Η εκδίκαση των πρώτων 20 υποθέσεων πραγματοποιήθηκε, σήμερα, Πέμπτη, με τα ασφαλιστικά μέτρα να μη γίνονται δεκτά και την έδρα να κρίνει πως το Πρωτοδικείο Λασιθίου είναι αναρμόδιο να λάβει τέτοιου είδους αποφάσεις. Από πλευράς των δικηγόρων που εκπροσώπησαν τις επιχειρήσεις και του δικηγόρου που εκπροσώπησε το Δήμο Ιεράπετρας υπέρ των ιδιοκτητών έγινε προσφυγή ώστε ιεραρχικά να εκδικαστούν οι υποθέσεις σε άλλο διοικητικό δικαστήριο.

Σε κάθε περίπτωση η διαδικασία των κατεδαφίσεων έρχεται ξανά με ένταση στο προσκήνιο παρά την άτυπη παράταση που είχε συμφωνηθεί με τον Δήμαρχο της Ιεράπετρας και τον εργολάβο που έχει αναλάβει τις κατεδαφίσεις.

Αύριο Παρασκευή  θα γίνει η εκδίκαση ακόμα έξι περιπτώσεων, την ερχόμενη Δευτέρα των τελευταίων τριών και στη συνέχεια αναμένεται να φανεί η στάση που θα κρατήσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης η οποία καλείται να εφαρμόσει τα πρωτόκολλα κατεδάφισης που έχουν εκδοθεί από το 2015.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη