Από την Ιεράπετρα στον Άγιο Νικόλαο και τη Σητεία για τις εξετάσεις σημάτων για δίπλωμα οδήγησης!

 


Μια μεγάλη ταλαιπωρία αντιμετωπίζουν από την αρχή του Φεβρουαρίου οι υποψήφιοι οδηγοί της Ιεράπετρας οι οποίοι αναγκάζονται να ταξιδεύουν μέχρι τον Άγιο Νικόλαο προκειμένου να δώσουν τις εξετάσεις σημάτων για να εκδώσουν δίπλωμα οδήγησης.

Η διαδικασία που μέχρι πρότινος γινόταν στα γραφεία της Μηχανολογικής Υπηρεσίας στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου στην Ιεράπετρα σταμάτησε από τις αρχές του μήνα αφού δεν υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός (κάμερες κλπ) που η νέα νομοθεσία απαιτεί προκειμένου να μπορούν να διενεργούνται εξετάσεις και έτσι οι υποψήφιοι οδηγούνται είτε στον Άγιο Νικόλαο είτε στη Σητεία για να εξεταστούν.

Μαζί με τους υποψήφιους οδηγούς την ιδία ταλαιπωρία περιμένει και τους υπαλλήλους της Μηχανολογικής Υπηρεσίας αφού την ώρα των εξετάσεων στον Άγιο Νικόλαο ή τη Σητεία θα πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύουν τους υποψήφιους.

Η κατάσταση αυτή θα είναι προσωρινή ανέφερε στο Ράδιο Λασίθι ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, όμως αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον για τους επόμενους 2 με 3 μήνες μέχρι να γίνουν οι διαδικασίες για την ενοικίαση του απαραίτητου εξοπλισμού, όπως συμβαίνει ήδη στις αντίστοιχες υπηρεσίες του Αγίου Νικολάου και της Σητείας.

Για το θέμα που έχει προκύψει έχει προγραμματιστεί συνάντηση μεταξύ όλων των ιδιοκτητών σχολών οδήγησης της Ιεράπετρας με τον αντιπεριφερειάρχη προκειμένου να δοθούν διευκρινίσεις και να ζητηθούν ταχύτερες λύσεις στο πρόβλημα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη