Κατεδάφιση και ανάπλαση με πλάνο και προοπτική προτείνει η κ. Σπυριδάκη για τα παραλιακά καταστήματα της Ιεράπετρας

 


Πρόταση η οποία κατατίθεται αυτές τις μέρες από τη βουλευτή Λασιθίου κ. Κατερίνα Σπυριδάκη για τα παραλιακά καταστήματα της Ιεράπετρας αλλά και των άλλων τριών παραλιακών περιοχών του Λασιθίου, παρουσίασε η ίδια σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ράδιο Λασίθι.

Η κ. Σπυριδάκη ανέφερε πως από μόνης της η κατεδάφιση δε θα λύσει το πρόβλημα οριστικά. Πρέπει να προχωρήσει η κατεδάφιση και να γίνει ανάπλαση  με πλάνο, χρονοδιάγραμμα και προοπτική. Για το σκοπό αυτό τις τελευταίες ημέρες έχει βρεθεί σε τρία συναρμόδια Υπουργεία σχετικά με το θέμα και όλοι οι Υπουργοί έχουν δει από θετική σκοπιά τη δουλειά που έχει κάνει.

Το master plan το οποίο προτείνει έχει τίτλο «Ανάπλαση παραλιακού μετώπου Ιεράπετρας». Ήδη έχει απευθυνθεί στα υπουργεία Οικονομικών, Περιβάλλοντος, Εσωτερικών, Ναυτιλίας και Τουρισμού με μια γενική πρόταση ώστε να μπορούν να την υιοθετήσουν σε μελλοντικό χρόνο κι άλλες περιοχές με παρόμοια ζητήματα.

Ουσιαστικά θα πρέπει να συσταθεί μια επιτροπή από τα παραπάνω υπουργεία η οποία θα υιοθετήσει την συγκεκριμένη πρόταση και θα προβεί στην ένταξη της ανάπλασης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Αυτή η επιτροπή θα πρέπει να συνεργαστεί με μια μικρότερη επιτροπή η οποία θα συσταθεί από την δημοτική αρχή η οποία θα αποτελείται από την κτηματική υπηρεσία, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, τον Δήμο και το Λιμενικό Ταμείο. Η κ. Σπυριδάκη μετά από έρευνα διαπίστωσε ότι υπάρχουν χρηματοδοτικά εργαλεία στα οποία θα μπορούσε να ενταχθεί η ανάπλαση της παραλιακής της Ιεράπετρας.

Η κ. Σπυριδάκη τόνισε πως δεν έχει ουσία να κατεδαφίσουμε τα αυθαίρετα απλά για να εφαρμόσουμε το νόμο αλλά πρέπει να υπάρχει προοπτική για να εξασφαλιστεί το μέλλον της πόλης μας ώστε να μην σβηστεί από τον τουριστικό χάρτη.

Παράλληλα, η κ. Σπυριδάκη τόνισε την ανάγκη να στηριχθούν οι αγρότες όλης της χώρας με βασικό υπαρκτό πρόβλημα το κόστος παραγωγής των προϊόντων, οι ελληνοποιήσεις αλλά και το θέμα των μειωμένων εργατών γης. Η πορεία των πραγμάτων δείχνει ότι υπάρχει μια εσωτερική ασυνεννοησία των πολιτικών ηγεσιών των τελευταίων κυβερνήσεων. Για να δημιουργηθεί ένα μακρόπνοο σχέδιο για το γεωργικό τομέα πρέπει να υπάρξει η αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ, να ελέγξουμε το κόστος παραγωγής όλων των εφοδίων που αγοράζει ο αγρότης και επιτέλους να πάμε στην πράσινη μετάβαση χωρίς να πληρώσει το κόστος ο αγρότης.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη