Μετά την εξάμηνη παράταση, νέα μελέτη ανάπλασης του παραλιακού μετώπου προτείνει ο αντιδήμαρχος Μ. Σπυριδάκης

 


Μετά την, άτυπη έστω, εξάμηνη παράταση η οποία εξασφαλίστηκε για τις κατεδαφίσεις στο παραλιακό μέτωπο της Ιεράπετρας νέα δεδομένα σχετικά με την προτεινόμενη ανάπλαση βάζει ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Σπυριδάκης ο οποίος μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι ζήτησε και πρότεινε να γίνει νέα μελέτη ή μεγάλες αλλαγές στην υπάρχουσα.

Ο αντιδήμαρχος τόνισε πως η μελέτη η οποία έχει ολοκληρωθεί και απομένουν κάποιες αδειοδοτήσεις που θα έρθουν μετά τις κατεδαφίσεις των αυθαίρετων κατασκευών, θα πρέπει να αλλαχθεί ριζικά αφού δεν τον βρίσκει σύμφωνο αισθητικά και δεν συμβαδίζει με την εικόνα που είχε η πόλη τις περασμένες δεκαετίες.

Για το λόγο αυτό πρότεινε να γίνει μια νέα παρουσίαση στον κόσμο και τους φορείς της πόλης ώστε να εκφράσουν τις απόψεις τους και να παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο κ. Σπυριδάκης τόνισε πως μια τόσο μεγάλη παρέμβαση στο παραλιακό μέτωπο θα αλλάξει για δεκαετίες την εικόνα της πόλης και για το λόγο αυτό χρειάζεται περισσότερος χρόνος ώστε να προκύψει ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Οι απόψεις του κ. Σπυριδάκη έφεραν αντιδράσεις τόσο από τον δημοτικό Σύμβουλο Α. Πανταζή όσο και από τον πρόεδρο του Συλλόγου Καφέ-Εστίασης Μ. Μιχελαράκη οι οποίοι τόνισαν πως κατά την εκπόνηση της συγκεκριμένης μελέτης είχε προηγηθεί μεγάλη διαδικασία διαβούλευσης κατά τη διάρκεια της οποίας έγιναν προτάσεις για αλλαγές οι οποίες έγιναν όλες δεκτές από τη μελετητική ομάδα της «Βιώσιμης Πόλης» που την είχε αναλάβει. Παράλληλα αναφέρθηκε πως αν μια τέτοια διαδικασία ξεκινήσει από την αρχή, πέρα από το κόστος που θα χρειαστεί, θα απαιτήσει να μείνουν και τα καταστήματα χωρίς εξωτερικούς χώρους τουλάχιστον για μια διετία αφού όπως φάνηκε και συμφωνήθηκε η χθεσινή ήταν η τελευταία παράταση που δίνεται για τις κατεδαφίσεις, χωρίς γραπτές και νομικές εγγυήσεις.

Στη διαβούλευση που διήρκεσε περισσότερο από ένα χρόνο, πέρα από τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου συμμετείχε ο Σύλλογος Μηχανικών, ο Εμπορικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Εστίασης, ανεξάρτητοι μηχανικοί και πολίτες.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη