Tι άκουσε ο Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας στις πολύωρες συσκέψεις στα Υπουργεία

 


Υπόσχεση για άμεση επαναφορά του Μεταφορικού Ισοδύναμου στην Κρήτη και ένα νέο γύρω επαφών με τον Υπουργό Εξωτερικών ήταν δύο βασικές απαντήσεις που πήραν οι εκπρόσωποι του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας σε διαδοχικές συναντήσεις που έγιναν προχθές, Δευτέρα, στα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Στις συναντήσεις στις οποίες συμμετείχαν εκπρόσωποι αγροτικών και κτηνοτροφικών φορέων από όλη την Κρήτη μετά από πρόσκληση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη, τέθηκαν πλήθος ζητημάτων που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της Κρήτης και έχουν να κάνουν τόσο με το κόστος παραγωγής  με ασφαλιστικές και φορολογικές ελαφρύνσεις, αλλά και με τη μη υποχρεωτικότητα ασφάλισης σε θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις.

Όπως λέει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας Γ. Γαϊτάνης, για τα περισσότερα θέματα τα οποία συζητήθηκαν δεν υπήρξαν σαφείς δεσμεύσεις ούτε χρονοδιαγράμματα, υπήρξε όμως η δέσμευση για άμεση επαναφορά του Μεταφορικού Ισοδύναμου στο ποσοστό του 60% για την Κρήτη και για το θέμα αυτό θα υπάρξουν ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα. Όπως ακούστηκε ο λόγος που αποφασίστηκε η μείωση για την Κρήτη ήταν ο πολύ μεγάλος αριθμός αιτήσεων για τις οποίες υπήρχαν ενδείξεις ότι πρόκειται για πλασματικές μεταφορές. Συγκεκριμένα από τις 18.000 αιτήσεις που έγιναν πανελλαδικά οι 17.000 προέρχονταν από την Κρήτη κάτι που οδήγησε σε ελέγχους που έδειξαν παρατυπίες,.

Παρόμοιο ήταν το σκεπτικό και για τις μαζικές απορρίψεις μετακλήσεων εργατών γης από τρίτες χώρες στις ελληνικές πρεσβείες του εξωτερικού. Όπως είπε ο κ. Γαϊτάνης, ο αρμόδιος Υπουργός ανέφερε πως οι πρεσβείες δέχονται μεγάλο αριθμό αιτήσεων τα στοιχεία των οποίων δεν μπορούν να διασταυρώσουν και έτσι οδηγούνται σε ελάχιστες εγκρίσεις. Για να υπάρξουν λύσεις σε αυτό το θέμα προγραμματίστηκε μια νέα συνάντηση την επόμενη Δευτέρα με τον Υπουργό Εξωτερικών (ο οποίος προχθές βρισκόταν εκτός Ελλάδας), τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τον βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη