Στήνεται μετά τα μέσα Ιουλίου το εργοτάξιο για την προσαγωγό στο δρόμο από Μύρτος έως Γρα Λυγιά – Με περιορισμούς η κυκλοφορία

 


Εντός του καλοκαιριού και με χρονοδιάγραμμα τα τέλη Μαΐου του 2025 αναμένεται να ξεκινήσει η δεύτερη φάση της κατασκευής της προσαγωγού διώρυγας Μύρτους-Μπραμιανών με τους περισσότερους αγωγούς να έχουν φτάσει από το λιμάνι του Ηρακλείου στο εργοτάξιο του εργολάβου που έχει αναλάβει το έργο.

Χθες το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης ενέκρινε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που προτάθηκαν εκ μέρους της αντιπεριφέρειας Λασιθίου αφού ένα μεγάλο τμήμα του αγωγού θα τοποθετηθεί κατά μήκος του επαρχιακού δικτύου από το Μύρτος μέχρι και τη Γρα Λυγιά και από εκεί ο αγωγός θα «στρίψει» βορειότερα ως το φράγμα Μπραμιανών.

Όπως λέει στο Ράδιο Λασίθι ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, Γιάννης Ανδρουλάκης, μετά τη χθεσινή ψήφιση αναμένεται η τελική έγκριση των εργασιών από το Υπουργείο Υποδομών κάτι που αναμένεται να διαρκέσει ένα μήνα και έτσι μετά τα μέσα Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

Απ’ τη στιγμή που τα έργα γίνονται πάνω στο επαρχιακό δίκτυο ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε πως θα υπάρχει εκτεταμένη σήμανση για την ασφάλεια τόσο των οδηγών όσο και των εργαζομένων με το δρόμο να στενεύει τόσο όσο να μπορούν να κινούνται ταυτόχρονα δύο οχήματα στα αντίθετα ρεύματα κυκλοφορίας με χαμηλές ταχύτητες που σε κάποια σημεία θα είναι στα 20χλμ και αλλού στα 30χλμ.

Βάσει του προγραμματισμού που υπάρχει οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα έχουν ισχύ μέχρι τα τέλη Μαΐου της επόμενης χρονιάς.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη