Επεισοδιακή καταδίωξη δουλεμπορικού στη Σύμη: Τραυματισμός διακινητή

 


Το μεσημέρι της Δευτέρας, σημειώθηκε αιματηρή καταδίωξη δουλεμπορικού σκάφους από δύο ελληνικά σκάφη ανοιχτά της Σύμης, η οποία διήρκεσε περίπου μισή ώρα και κατέληξε στον τραυματισμό ενός αλλοδαπού διακινητή μεταναστών από πυρά ανδρών του Λιμενικού.

Το Χρονικό της Καταδίωξης

Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο Τούρκος δουλέμπορος εμβόλισε ελληνικό σκάφος που περιπολούσε στην περιοχή, προκαλώντας ζημιές και φωτιά στην εξωλέμβια μηχανή του.

Αμέσως πριν την καταδίωξη, περίπου 21 μετανάστες αποβιβάστηκαν στην περιοχή Πανορμίτη της Σύμης από το τουρκικό φουσκωτό δουλεμπορικό. Μετά την αποβίβαση, ο διακινητής επιχείρησε να επιστρέψει στα τουρκικά παράλια, αλλά έγινε αντιληπτός από δύο σκάφη του Λιμενικού, τα οποία του ζήτησαν να σταματήσει με φωτεινά και ηχητικά σήματα, χωρίς αποτέλεσμα.

Ο διακινητής πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς και επιχείρησε να χτυπήσει τα δύο ελληνικά σκάφη. Μετά από δύο προειδοποιητικές βολές, ακολούθησαν δύο στοχευμένες βολές στη μηχανή του δουλεμπορικού, που προκάλεσαν την ακινητοποίησή του.

Τραυματισμός Διακινητή

Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, το πλήρωμα του δεύτερου σκάφους του Λιμενικού πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα, και κάτω από άγνωστες συνθήκες, ο αλλοδαπός διακινητής τραυματίστηκε στην κοιλιά. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στη Ρόδο.

Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, φάνηκε ότι ο διακινητής είχε όπλο στην κατοχή του.

Έρευνες και Σύλληψη Μεταναστών

Στελέχη της Λιμενικής Αρχής διεξήγαγαν έρευνες στην ξηρά στην περιοχή, εντοπίζοντας τους 21 μετανάστες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη Λιμενική Αρχή της Σύμης. Οι μετανάστες είχαν αναχωρήσει από το Μποζμπουρούν της Τουρκίας και είχαν πληρώσει 4.500 ευρώ έκαστος για τη μεταφορά τους. Το ταχύπλοο σκάφος βυθίστηκε, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Σύμης.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη