Ειδικά αμαξίδια θαλάσσης για πρόσβαση ατόμων με αναπηρίες σε παραλίες της Ιεράπετρας

 


Τέσσερις παραλίες του Δήμου Ιεράπετρας είναι προσβάσιμες σε άτομα με κινητική αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα μετά την τοποθέτηση ενός seatrac και τριών ειδικών αμαξιδίων θαλάσσης.

Πιο συγκεκριμένα στη δημοτική παραλία Ιεράπετρας (αποβάθρα) τοποθετήθηκε το σύστημα seatrac, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα με κινητική αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα με σκοπό να διευκολύνει την πρόσβασή τους στη θάλασσα. Το σύστημα seatrac αποτελείται από έναν μηχανισμό με ράγες σταθερής τροχιάς, πάνω στις οποίες είναι τοποθετημένο ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα, το οποίο μπορεί να κινηθεί μέσα και έξω από το νερό ενώ ελέγχεται μέσω τηλεχειριστηρίου. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προμηθεύονται το τηλεχειριστήριο από το Ναυαγοσώστη της παραλίας καθημερινά από 10.00 έως 18.00.
Επιπλέον στις παραλίες του Μύρτου, της Μεγάλης Παραλίας και του Μακρύ Γιαλού, τοποθετήθηκαν ειδικά αναπηρικά αμαξίδια θαλάσσης με σκοπό να καλύψουν την ίδια ανάγκη.

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Διοικητικών – Οικονομικών Υπηρεσιών και Τουρισμού κ. Γιώργος Χατζάκης, «στόχος μας ως Δημοτική Αρχή είναι να δημιουργήσουμε παραλίες φιλικές προς όλους ώστε τόσο οι δημότες μας όσο και οι επισκέπτες του τόπου μας να μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις όμορφες παραλίες του Δήμου μας. Η ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα είναι δικαίωμα όλων. Με την τοποθέτηση του seatrac και των ειδικών αμαξιδίων διασφαλίζουμε τις συνθήκες εκείνες προκειμένου παραλίες του Δήμου μας να καταστούν φιλικότερες για άτομα με αναπηρία».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη