Στις σκέψεις του Υπουργείου Μετανάστευσης η δημιουργία Κέντρου Υποδοχής μεταναστών στην Κρήτη


 Δεν απέκλεισε τη δημιουργία Kέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίηση (ΚΥΤ) και στην Κρήτη ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Ν. Παναγιωτόπουλος σε δηλώσεις του στο OPEN ενώ έκανε λόγο για μία “προσωρινή κατάσταση”. Ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν έχει αρχίσει μία τέτοια συζήτηση και όλα θα εξαρτηθούν από την αύξηση των μεταναστευτικών ροών. Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι η δημιουργία ενός τέτοιου Κέντρου δεν θα πρέπει να αποτελεί κόλαφο για τις τοπικές κοινωνίες.

Μίλησε αναλυτικά για την ατζέντα της χώρας μας γύρω από το μεταναστευτικό στο νότιο Αιγαίο ενώ για ακόμα μία φορά εξέφρασε την αγωνία του για την Κρήτη όπου όπως είπε πέρυσι, όλη τη χρονιά, ήρθαν 77 παράνομοι μετανάστες ενώ φέτος ήδη έχουν περάσει από εδώ περίπου 2.700 άνθρωποι!

Σχετικά με την διαχείριση των ματαναστων, ο Υπουργός ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για μία παγκόσμια πρόκληση, δεν είναι υπόθεση μιας χώρας και δήλωσε ότι το πρόβλημα αυτό θα πρέπει να αντιμετωπίζεται συνολικά, ευρωπαϊκά, και όχι με μονομερείς αποφάσεις των χωρών.

Όπως είπε ο Υπουργός, η Κρήτη είναι μία διαφορετική περίπτωση για την εισροή μεταναστών, με μεγάλα πλωτά μέσα, τα οποία όπως σημείωσε είναι συνήθως “καρυδότσουφλα”, αλλά έχουν μεγαλύτερη χωρητικότητα.

Επισήμανε δε ότι το επόμενο διάστημα θα ενισχυθεί η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ στα νησιά του νότιου Αιγαίου ώστε να τονωθεί το αίσθημα ασφάλειας στις περιοχές αυτές αφού όπως φαίνεται οι μεταναστευτικές ροές θα ενταθούν και λόγω της κατάστασης στο Λίβανο. Θα προσληφθούν συνοριοφύλακες, ενώ έντονη θα είναι η παρουσία και του Λιμενικού.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη